16 October 2011

Materiaalisia ja kulturellisia iloja

Eilen aamupäivällä posteljooni yllätti minut iloisesti tuomalla paketin, ja vieläpä juuri sen paketin, missä oli syyskuun alussa tilaamani punainen samettiliivi. ♥

Vähän tumma kuva, mutta siinä se on! Samalla tämmöinen päivän asu-posetus, vaikka en mitään muotiblogia pidäkään. Ei onnistuisi minulta, kun olen yksin täällä hengaillessani suurimman osan ajasta lähinnä kotispurgun näköinen.

Syy hitaaseen toimitukseen oli todennäköisesti se, että tilaushetkellä liiviä oli vielä varastossa, ja sainkin lähetettyä tilaukseni. Minulla ei kuitenkaan ollut tilaushetkellä juurikaan rahaa (hups), että olisin voinut saman tien maksaa, vain tein sen viikkoa myöhemmin - ja eiköhän liivi ollut silloin taas loppunut... Vaikuttaa siltä, että en ole ainoa, joka tästä tykkää, mutta loppu hyvin kaikki hyvin, ja liivi on turvallisesti kotiutunut.

Kuten lupailin, esittelisin myös liivin kanssa tilaamani toisen jutun, ja tässäpä tuota olisi.


Juomasarviteline! Itse sarvi ei ole kooltaan aivan yksi yhteen tuon telineen kanssa, mutta hyvin se siinä pysyy kaikesta huolimatta. Sain sen lahjaksi Robalta joku vuosi sitten, ja nyt se pääsee viimein kunnolla oikeuksiinsa.

Toissapäivänä oli vihdoin myös viimeinen eläinlääkärikäynti marsuherrojeni kanssa. Toisella niistä on tässä jo hyvän tovin lähtenyt karvaa päälaelta, mikä sitten diagnosoitiin punkeiksi. Pikku raukka onkin joutunut kolmen viikon välein käymään piikitettävänä, ja senkin onneksi se rumba on nyt viimein ohi. Eilen löytyi myös jonkinmoista sientä korvan päältä, joten lisälääkepurnukoidenhan kanssa sieltä piti sitten lähteä. Tämä tuli nyt vain siksi mieleen, kun olen ajatellut tehdä jonkinlaista postausta näistä pikku karvapalloista, mutta ne suunnitelmat nyt valitettavasti siirtyvät, kun tämä korvavaivainen ajeltiin päälaelta kaljuksi lääkitsemistä varten, eikä ole varsinaisesti edustavimmillaan.

Päätin olla eilen myös hieman ex tempore ja lähteä Roban äidin kanssa elokuviin. Hänen ehdotuksestaan ja Roban veljen suosituksesta pätkäksi valikoitui kolmen muskettisoturin tarinan uusin filmatisointi.


Elokuva olikin ihan viihdyttävä ja perusmättöä Hollywoodilaisittain, mutta ei mitään tajunnanräjäyttävää. Olen niin epäsivistynyt ja paha ihminen, että minun on myönnettävä, etten tunne kolmen muskettisoturin kertomusta ennestään, sekin tuli nyt siis minulle uutena, mutta Roban äiti osasi kertoa, ettei elokuva aivan täysin myötäile kirjaa ja oli joiltakin muiltakin osapuoliltaan hieman epärealistinen. Jos ei teatterissa mitään muutakaan innostavaa pyöri niin kyllä tämä mielestäni lunasti odotuksensa historiallisena toiminta- ja erikoisefektipläjäyksenä lauantai-illan ratoksi. Mainitsemisen arvoista on tietenkin myös se, että elokuva on kuvattu kokonaan tai lähes kokonaan Saksassa, ja osa vieläpä Roban asuinkaupungissa Bambergissa samoilla kaduilla, joilla mekin olemme tepastelleet. ;) Googlatkaa huviksenne Altes Rathaus, Bamberg, kyseinen rakennus vilahtaa useampaankin otteeseen elokuvan aikana.

Mutta ne dubbaukset, saa nähdä totunko niihin ikinä... Täällä niiden laatu ei sentään ole aivan ala-arvoinen, mutta miksi, oi miksi? Pelkkä ajatuskin jostain saksaa puhuvasta Orlando Bloomista on erittäin häiritsevä, joten miksi sellainen pitää vielä toteuttaa?? Mielestäni ne tappavat vain tehokkaasti elokuvan tunnelmaa, ja minulle alkuperäiskieli on olennainen osa elokuvan kokonaisuutta. Toisekseen en ole vielä aivan niin kielikonkari, että olisin jokaisen sanan ymmärtänyt, mikä taas osaltaan häiritsee katsomista. Ei sillä, että ymmärtäisin aina kaiken englanniksikaan, silloinkin katson elokuvat usein englanninkielisten tekstitysten tukemana, kuullunymmärtäminen kun on aina ollut minulle se heikoin lenkki kieltenopiskelussa. Että saapa nähdä, kuinka usein eksyn saksalaiseen leffateatteriin. :D

Huomenna alkaa sitten myös koulukin ihan oikeasti, eli se olisi hyvästi yödatailuille. Kuten sanottu, odotan kuitenkin innolla, koulun penkille istahdin viimeksi toukokuussa, joten eiköhän tässä olekin jo hengailtu ihan tarpeeksi.

Onko jollakulla muullakin suunnitelmissa mennä katsomaan kyseinen elokuva?

Rauhallista sunnuntaita (täällä se on edelleen pyhäpäivä) ja mukavaa alkavaa viikkoa!

2 comments:

  1. Aion mennä katsomaan Kolme Muskettisoturia, kunhan ne saapuisivat tänne Vihdinkin leffateatteriin 8D

    ReplyDelete
  2. Dodih, toivottavasti sitten tykkäilet siitä! :D

    ReplyDelete