1 November 2011

(Elo)kuvia

Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen jo eilen, en vain ehtinyt/jaksanut kirjoittaa sitä loppuun, joten joudun toivottamaan myöhäisen hauskaa Halloweenia. Järjestikö joku juhlia vai pukeuduitteko muuten vain karmaiseviin asuihin? Täällä Saksassa lokakuun viimeinen on joissakin osavaltioissa (esim. täällä Saksissa) pyhäpäivä, ei kylläkään Halloweenin takia vaan reformoitujen kirkkojen vuoksi. Jotain iloa siitäkin siis. :D

Edellisessä tekstissä mainittua välikohtausta lukuunottamatta kaikki on täällä päin aika lailla mallillaan. Mitään erikoista sinänsä ei ole ehtinyt sattumaan, ja viikonloppukin meni mukavasti (rahattomana) shoppailun, Roban veljen synttärijuhlien, musiikin nauhoittamisen ja kokkailun merkeissä. Tein nimittäin thaimaalaistyylistä kana-nuudelikeittoa ja jälkiruoaksi pellin pannukakkuja. Oli muuten taivaallisen hyvää!

Siirsin eilen viimein koneelle myös kamerallisen kuvia viime viikonloppuiselta kävelyreissulta Tharandtin metsiköissä. Joukkoon sattui myös muutama aika hyväkin kuva, vaikka itse sanonkin. Alla pari esimerkkiä.

Selvä ero suomalaisen ja saksalaisen syksyn välillä on se, että täällä sataa vähemmän. ;) Aamuseitsemältäkin on jo tosi valoisaa, kun taivaalla ei näy pilvenhattaraakaan.

Viime viikonlopun aktiviteetteihin kuului myös elokuvan katsomista. Roba nimittäin esitteli minulle nettisivun, eräänlaisen nettivideovuokraamon, missä voi valita itselleen sopivan tariffin, ja vastaava summa maksetaan kuukausittain vuokraamolle. Me esimerkiksi valitsimme muistaakseni paketin, johon kuuluu kolme lainauskertaa kuukaudessa, mistä maksamme 5 €. Ei hirveän paha diili, vai mitä? Lovefilm.de-niminen sivusto on siis kyseessä. Viikonlopuksi saimme siis tuolta katsottavaksemme ensimmäisen elokuvan nimeltään Taken.


Jos et ole aivan heikkohermoisimmasta päästä niin en voi kuin suositella. Tarina tempaisee heti alusta asti mukaansa ja pitää tiukasti otteessaan loppuun asti, ja se on tietysti aina merkki siitä, että elokuva oli onnistunut. Päähenkilö Bryan (Neeson) on agenttihommista eläkkeelle jäänyt isä, joka pitkän miettimisen jälkeen päästää tyttärensä ystävänsä kanssa omin nokkineen Pariisin sykkeeseen. Lentokentällä tytöt tutustuvat viattoman oloiseen nuorukaiseen, joka kuitenkin kuuluu suureen ihmiskaupparinkiin ja kuinkas ollakaan, tuskin taksista ulos kömmittyään tytöt joutuvat albanialaisten ihmiskauppiaiden kidnappaamiksi. Tästä alkaa Bryanin vaiherikas takaa-ajo tyttärensä takaisinsaamiseksi, ja vaikka tarina kuulostaakin kliseiseltä, on elokuvan toteutus sen verran tyylikäs, karmivan realistinen ja nerokas, että se nostattaa pulssin sekä ihokarvat ja onnistuu aiheuttamaan myös voimakkaita inhon- ja vihanväristyksiä. Eli jos kuulut action-leffojen ystäviin, on tämä ehdoton tärppi.

Viime viikon aikana posti toi minulle myös jotain, nimittäin Victoria Francésin ja Liliana Sanchezin taidetta.Eipä ole enää makuuhuoneessanikaan tyhjänä ammottavia seiniä. :) Väritkin sopivat yksi yhteen huoneen sisustuksen kanssa.

Nyt kuitenkin toivottelen hyviä öitä ja mukavaa loppuviikkoa!

Onko joku sattunut jo näkemään kyseisen Taken-leffan? Mitä pidit?

2 comments:

  1. Victoria Francésin teokset ovat kieltämättä ihastuttavia!

    ReplyDelete
  2. Oikeassa olet. :) Olisi niistä voinut valita vielä vaikka kuinka monta julistetta, mutta seinätila ja budjetti vähän rajoittavat.

    ReplyDelete