16 November 2011

Klassista musiikkia ja rentoutumista

Että rakastankin pyhäpäiviä. ♥ Tällaisia pysähtymispäiviä tarvittaisiin ehdottomasti lisää. Itse huomaan, että yksikin päivä taukoa opiskelun ja työn hektisyydestä auttaa todella paljon lataamaan akkuja, jotta jaksaa taas paahtaa. Keskiviikko on minulla lukujärjestyksessäkin normaalisti vapaapäivä, mutta tämä päivä on silti tuntunut aivan erilaiselta. Taloni ohi ei kaasuta jatkuvalla syötöllä hirveää autoletkaa iltapäiväruuhkassa, lähes joka pulju on kiinni eikä ihmisiäkään näy kaduilla juuri nimeksikään. Ah, täydellistä. Minut on ihan selvästi luotu asumaan johonkin takapajulaan kauas kaikesta omaan pikku hökkeliini. Sounds good to me.


Sain kerrankin nukuttua rauhassa univelkojani pois ilman metelöiviä mummoja. Siinä yhdentoista paikkeilla sitten heräsin ja avasin klassisen radiokanavan, jota sitten kuuntelin sängyssä samaan aikaan lukien. Välissä radion juontaja selosti uutisia ja muita ajankohtaisia juttuja, ja tämänpäiväisestä pyhäpäivästä johtuen yhtenä teemana oli ihmisen rauhantarve. Nyky-yhteiskunnassa on hälinää lähestulkoon joka paikassa, minkä vuoksi monilla on silloin tällöin oikeasti tarve päästä välillä tuulettumaan. Tähän ratkaisuksi on Leipzigin keskustaan perustettu "rauhan huone", jonne voi vetäytyä keskustan melusta täydelliseen hiljaisuuteen. Ohjelmaan kuului myös haastattelu, jossa ohikulkijoilta kysyttiin, miten on tilanne heidän kohdallaan. Yllätyin suuresti, miten niinkin moni oikeasti vastasi, että tulisi hulluksi täydessä hiljaisuudessa ja rauhoittumisessa! Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että jokaisen tulisi joskus pysähtyä rentoutumaan ja mietiskelemään itseään ja päämääriään, varsinkin jos ne eivät ole vielä selvillä. Hetkessä eläminen on taitolaji, jonka kyllä oppii jokainen pienen harjoittelun jälkeen. Itse koin tällaisen hetken tänä aamuna, en nimittäin voinut olla hymyilemättä itsekseni, kun lukiessani kuuntelin kyseistä ohjelmaa ja välissä soivaa klassista musiikkia. :)


Jos sitten mennään tämän ja viimeisten päivien vähemmän filosofiseen puoliskoon, niin olen saanut mukavasti asioita hoidetuksi. Koulussakin on ollut aika mukavaa pari viimeistä päivää. Kovaa työnhakua on koko ajan päällä kun tämä rahattomuus ottaa niin superisti pattiin... Hakemusta on laitettu niin Mäkkäriin, vaatekauppoihin, hyllyttäjähommiin kuin salsabaariinkin, joten toivon nyt hartaasti että jostain tärppäisi ja pian kanssa. Olisi kuitenkin kiva, että sitä rahaa olisi vähän muuhunkin kuin juuri ja juuri ruokaan, laskuihin ja vuokraan... Noh, eipä voi minua ainakaan laiskaksi väittää, kun yritys on kova.


Kävin tuossa pari viikkoa sitten myös kokeilemassa tankotanssia ja täytyy sanoa, että sekin on ihan oikeasti liikuntaa. Paikat oli jumissa varmaan lähemmäs viikon sen yhden kerran jälkeen. Ajattelinkin aloittaa harrastaa sitä ihan oikeasti, mutta siihenkin tarvitsisi taas rahaa, kun yksi kurssi maksaa jo yli sata euroa, eli aivan vielä en ole päässyt kurssia varaamaan. Jos sitten niistä veronpalautuksista, ai niin minunhan piti ostaa niillä se uusi objektiivi... Taitaa nyt sekin hankinta siirtyä vielä tovilla, kun jouluksi olisi sopivasti myös joululahjat hankittavana ynnä muuta mukavaa rahanmenoa.


Tänään oli mukava aurinkoinen ja kirpakka syyssää, kuten kuvista näkyy. Ulos asti en nokkaani ole ehtinyt pistää, mutta onneksi makuuhuoneen ikkunastakin saa ihan kivoja kuvia. :)

Tulipa taas romaani. Ehkä rupean yksinkertaisesti kirjoittelemaan useammin.

Mukavaa viikon jatkoa lukijoille!

No comments:

Post a Comment