10 April 2012

Mittelalter Spectaculum

...ja samalla ensimmäinen Saksassa vietetty pääsiäinen koettu. Ei sillä, että se suomalaisesta tavasta mitenkään radikaalisti poikkeaisi, mutta tein kuitenkin monia juttuja, joita en ole Suomen pääsiäisenä tehnyt. Normaalisti olen viettänyt pääsiäistä kai vain dataamisen merkeissä ja ollut lähinnä tekemättä mitään, mutta nämä saksalaiset ovat yleensä lomilla ja viikonloppuisinkin aika aktiivisia - kotona löllymisen sijaan vietetään aikaa perheen ja kavereiden kanssa, ja mieluiten vieläpä jossain tapahtumassa, ravintolassa  tai vastaavassa. Lauantai olikin viikonlopun ainoa lagauspäivä, vaikkakin silti olo on aika rentoutunut ja stressitön, voi johtua siitäkin, etten ole nyt viikonpäivinäkään ollut töissä tai koulussa, ehheh. Saas nähdä, kuinka suu laitetaan keskiviikkona, kun koulu alkaa päätähuimaavan kahden kurssin muodossa, voi tuntua yhtäkkiä sekin aika kamalalta.

Seuraavaksi vähän viikonlopun kuvasaldoa.

Sunnuntain ohjelmaan kuului höyrylaiva-ajelu Elbe-joella. Matka oli aika lyhyt, eikä siinä pirunmoisen kylmässä tuulessa kyllä muutenkaan huvittanut näpit jäässä hirveästi ottaa kuvia.


Näkymää Dresdenin kermapersealueelle.


Maanantaina pistin heti aamupäivästä mämmit liedelle ja uuniin, eihän se pääsiäiseksi millään ehdi valmistua, mutta voihan sitä jälkikäteenkin syödä, ensi viikonloppunahan on Ragnarök festarit niin siellä sitten. :'D Tämän jälkeen suuntasimme Roban ja parin kaverin kanssa odotetuille keskiaikamarkkinoille, jotka lunastivat odotukset. Sattuipa vielä vähän lämpimämpi sää kuin eilen, mistä itse alla näkyvän pukeutumisen takia olin kiitollinen. Saatiin muuten alennusta sisäänpääsystä vain siksi, että meillä oli nuo puvut, hähä. ;) Päästiin myös Roban kanssa kokeilemaan jousiammuntaa, Roba ilmeisesti ensimmäisen (?) kerran ja minä pitkästä aikaa, ja nyt sitten harmittelen taas, että mistä taikoisin rahaa tuohon jouskariharrastukseen.... Robakin tykästyi, ties vaikka sitten hänen täällä asuessa käydään yhdessä treeneissä.Söpöilyä hunajaviinihöyryissä (sen siitä saa, kun tyhjään vatsaan juo...)

Tein markkinoilta myös pari hankintaa, toista en voi paljastaa, sillä se on menossa lahjaksi siskolleni ja hänkin tietääkseni täällä aina satunnaisesti lueskelee, joten en ota paljastumisen riskiä. Itselleni ostin Robalta saamalleni juomasarvelle vihdoin viimein tuommoisen vyöpidikkeen.


Todella näpsäkkä, ei tarvitse mokomaa koko ajan kanniskella ja stressata että kohta läikkyy tai jotain.

Olisikohan tuo ollut viime viikon aikana, näin aiheesta toiseen, kun sain viimein epäonnistuneiden hiusvärikokeilujeni jälkeen värjättyä karmaisevan pituiseksi päässeen tyvikasvuni taas punaiseksi. Kuten kuvastakin näkyy, tuli tällä kertaa onneksi sellainen kuin pitikin, ja puolet halvempaan hintaan. Hiusvärihyllylle mennessä täällä saa muutenkin aina huokailla, kun hinnat on murto-osan siitä, mitä Suomessa. Vaikka kyllä siellä töistä saakin enemmän mitä täällä. Otin siis kokeiluun Syoss-sarjan intensiivisen punaisen, voin muitta mutkitta suositella.


Tiivistettynä siis hyvin vietetty viikonloppu! Nyt pitää vain toivoa, että tuo mämmi vielä onnistuisi... Maistuukos lukijoille muuten mämmi, sehän tunnetusti jakaa aika rankasti mielipiteitä puolesta ja vastaan?

Mukavaa alkavaa viikkoa ja paluuta arkeen!

No comments:

Post a Comment