20 May 2012

Hyvän mielen haaste

Terppa taas pitkästä aikaa. Hiljaiseloa blogi on viettänyt pelkästään siitä syystä, että tuolla irl:in puolella on ollut riittämiin meno ja melskettä, mm. 5 päivän odottamaton työputki sairastapauksen takia (tällä viikolla taas kolme vuoroa lisää..), perhesynttäreitä ja harrastuksia. Lisäksi mun ja Roban kesäsuunnitelmat ottivat vähän takapakkia, kun hänen typerä koulunsa ei hyväksynytkään lomalukukausihakemusta, koska jo etukäteen sovittu työharjoittelu ei ajoittunutkaan lomalukukaudelle... ö_ö Niin siis saanko kysyä, että mikä lomalukukausi se on, jolloin pitää suorittaa 8-10 viikon täysipäiväinen työharjoittelu??! Mikään laiskotteluloma ei olisi edes ollut kyseessä, vaan Roba tarvitsisi sen vapaan ajan nimenomaan kotiesseiden kirjoittamiseen kun niitä on päässyt kertymään rästiin mukava pino. Suomessakin on korkeakoululakeja muuteltu viime aikoina eli en tiedä miten tilanne on nyt, mutta pari vuotta takaperin kun itse aloitin Helsingin yliopistossa, oli se täysin yksi lysti, miksi ja milloin ilmoitti itsensä poissaolevaksi, kunhan se ei ollut ensimmäisen vuoden ensimmäinen lukukausi, eli suomalaiset saavat olla mielestäni iloisia korkeakoulusysteemistään, täällä siitä huvista joutuu vielä maksamaankin...

Mutta mutta, jospa menen itse aiheeseen, eli hyvä mielen haasteeseen, jonka sain Hirttoyrtiltä. Tarkoitus on siis listata kymmenen hyvää mieltä tuottavaa asiaa ja laittaa haaste viidelle eteenpäin, eli pahan mielen kylvämisen sijaan keskityn nyt viimein kivoihin juttuihin. :D Perusteellisen kuulumispostauksen koitan kyhätä kasaan tässä aivan lähipäivinä.

1. Elokuun matka Suomeen


Olin viimeksi helmikuussa käymässä "kotona" ja kova hinku olisi jo päästä takaisin, vaan ei anna lukkari vielä periksi, kun heinäkuuhun asti pitäisi jaksaa koulun penkillä istua. Se tunne, kun saa puhua sitä ikiomaa äidinkieltä kuulostamatta hölmöltä, eikä tarvitse jokaiselle tyypille kerta toisensa jälkeen kertoa, mistä tulen, miksi olen täällä, mitä opiskelen jne jne. (Montakohan kertaa olen jo vastannut noihin kysymyksiin...) Kun mietin, mitä tulevan pitää, jaksan taas sen voimalla pakertaa.

2. Kielitaito

Kuva (Taas kerran tulee todistetuksi tuo saksan kielen kuuluisa kauneus...)

Pystyn kommunikoimaan sujuvasti tai lähestulkoon sujuvasti suomen lisäksi englanniksi ja saksaksi. Kun huomaa, että toinen ymmärtää ja osaa itse vastata, tuo se hyvän mielen ja tunteen, että pärjää itsekseen myös muissa maailman kolkissa. Toiveissa olisi hankkia sujuva kielitaito vielä ainakin ruotsiksi ja venäjäksi, näiden lisäksi haluaisin osata ainakin jonkin verran norjaa, islantia ja gaelia, jos aika ja kuri riittää. :D

3. Tanssiharrastus

Kuva (Ehkä kohta saatan voida lisätä itsestäni tähän vastaavanlaisen kuvan.. :D)

Ne hetket, kun oppii jonkin uuden liikkeen (joka ei siis tankotanssia harrastaessa ole aina itsestäänselvyys), ovat itsessään vaan niin mahtavia. Se on sen onnistumisen tunne.

4. Itse tehdyt sämpylät, leivonnaiset yms.

Kuva

Ja niiden syöminen tietysti, hehs. ;D Pointti oli siis se, että on mukavampaa, kun tietää tasan tarkkaan, mitä suuhunsa laittaa. Usein nämä herkut ovat vieläpä paljon parempia kuin kaupan hyllystä ostetut, mmm.. Tuoreen pullan ja leivän tuoksuinen koti. ♥


5. Yhdessä tekeminen Roban, ystävien jne. kanssaSilloin kun aika kuluu täysin huomaamatta johonkin kivaan keskittyessä, on se usein merkki siitä, että aika on vietetty hyvin. :)


6. Luonto sateen jälkeen

Kuva

Se tuoksu. ♥


7. Marsut

Tulee hyvä mieli, kun katselee, miten ne pomppii onnessaan ympäriinsä ja miten ne ovat nykyisestä ujoudestaan huolimatta rohkaistuneet huomattavasti. Niillä on varmasti nyt paljon parempi olla kuin ennen.

8. Onnistunut meikki

Pinnallista tai ei, kun on kerrankin onnistunut saamaan itselleen tiptop-meikin, kohottaa se päivän mielialaa huomattavasti.

9. Siisti koti

Siivouksen jälkeinen euforia on puhdasta rakkautta, niin pitkään kuin sitä kestää.. Vielä kun jaksaisin harrastaa siivoamista vähän pitkäjänteisemmin, eikä aina kahden viikon välein niitä järkyttäviä suursiivouksia.

10. Fiiliksen mukainen musiikki

Ketäpä se ei piristäisi?


Haaste lähtis eteenpäin Lotalle (tyttö sinä olet tähti), Heidille (Herainia's World), Zaralle (Boulevard de la Madeleine), Karoliinalle (Lace and Leather) ja Suville (Circus on Tour).

2 comments:

  1. Täytyykin koittaa tehdä toi haaste kun vaan sais aikaseks! Olin ihan unohtanu sun kommentoineen mun blogia, joskus baari-illan päätteeksi kun kommenttisi luin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhah, ei mitään, tee kunhan vain kerkeät. :D

      Delete