28 May 2012

Ulkona tuoksuu kesä

Olisikohan nyt aika väkertää muunkinlaista postausta kuin pelkkiä haasteita. Edellisellä kerralla onnistuin näppäilemään jotain omiani kuten kerroinkin, ja nyt viime aikoina on ajoittain ollut aika melko kortilla, mutta nyt on onneksi viikon loma tiedossa ja huomenna ajellaan Robsukan kanssa Bambergiin loppuviikoksi.

Tältä mun alkuperäiseltä postaukselta meni kyllä nyt hieman se jutun juju tässä ajan kuluessa, ja muutenkin kuvat ja jutut ovat jokseenkin jo aika vanhoja, mutta minkäs mahdat. Halusin esitellä teille nämä kivat kuvat ulkoa tuosta mun takapihalta.
Homman idea oli tosiaan se, että nuo kuvat on otettu huhtikuun lopulla, jolloin elohopea kohosi täällä ensimmäisiä kertoja +30 asteeseen, samaan aikaan kun siellä Suomessa tyyliin viimeiset lumet sulivat. Kohta alkaa olla jo kesäkuu, niin uskoisin sielläkin olevan jo aika paljon lämpimämpää ja näkymät aika lailla samat. Eli olkoon nuo kuvat nyt sitten muuten vain kivoja kuvia katsottavaksi tai jotain. :D

Ragnarök-festareillakin tuli käytyä, ja hainpa samalla nimmarit Moonsorrow'n hepuilta uusimman levyn kanteen. Ostin myös kuvassa näkyvät korvakorut, jotka on erään melkein paikallisen käsityöläisen tekemät.

Posti myös yllätti mukavasti festareilta kotiin tultuani, kun se viimein 3 viikon jälkeen toi äiskän pienen synttäriyllärin, suomalaisilla jutuilla täytettynä tietysti.

Nuo kuumat ilmat ovat edelleen jatkuneet ajoittain hyvinkin tukalina, eikä mulla ole ollut oikeastaan mitään muuta keinoa vilvoitella kuin avata ikkunat ja toivoa, että sais vähän läpivetoa aikaiseksi. Eräänä kauniina päivänä Roban äiti kuitenkin päätti tulla käväisemään luonani töiden jälkeen tuomaan minulle ihkaoman pöytätuulettimen. ♥ Mukava siis tietää, että saa nukkua yönsä rauhassa, eikä tuulettimet lopu kaupasta kesken.

Kerkesin jo hieman kertomaan, että viime aikoina työ on vienyt aika suuren osan vapaa-ajastani, olen kaiken lisäksi joutunut tekemään lähinnä vain iltavuoroa. Niiden miljoonien "ilta"vuorojen takia oikeasti vatuttaa, kun työt loppuu vasta puolenyön tienoilla, eikä aikaa jää yhtään mihinkään, kun päivälläkin pitää olla valmistautumassa ja lähdössä niin aikaisin. Ruuanlaitto ja siivous esimerkiksi jäivät kokonaan, hädin tuskin kerkesi marsuparkoja hoitamaan. Mistään ei olisi tullut yhtään mitään, ellei Roba olisi ollut täällä samaan aikaan vähän auttamassa ja siivoamassa sillä välin, kun mä istuin nälkäpalkalla jossain kassalla keskiyöhön asti hengailemassa... Tiedän, että varsinkaan näinä aikoina eikä muutenkaan pitäisi valittaa työstä, aina työnsaanti ei ole niin itsestäänselvyys, mutta sehän tässä onkin, kun toisenkin työn olisin saanut, mutta olin ehtinyt ottaa tuon paikan jo vastaan. Kai se oikeuttaa mut valittamaan ainakin vähän?
Päätinkin, että tota hommaa en kyllä koulun alkaessa tee, eihän se sovi muutenkaan pätkääkään silloiseen rytmiin, kun pitää olla aikaisin liikkeellä ja jotkut päivät saattavat venähtää pidemmänpuoleisiksi. Eilen laitoinkin työhakemusta taas liikkeelle toiseen paikkaan, jonne itse asiassa hainkin kerran jo jouluapulaiseksi, ja olisin päässyt, ellei harjoittelupäivä olisi sattunut juuri koepäivän kanssa päällekkäin. Katsotaan, tärppäisikö siis nyt tällä kertaa paremmalla onnella.

Uusia hankintojakin on tullut tehtyä jonkin verran, mutta taidan esitellä niitä seuraavassa postauksessa, ihan selkeydenkin nimissä. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa ja nauttikaa toivottavasti hyvistä säistä!

2 comments:

 1. Wau, miten ihania kesäisiä kuvia olet saanut otetuksi, vaikka ne onkin jo otettu huhtikuussa! Ihanan kesäinen tunnelma niissä. Huomaa selvästi, että olet harrastanut valokuvausta jo pidemmän aikaa.
  Onko sulla kesäksi muutoin paljoa suunnitelmia kuin töissä oleminen? Oletko kenties Roban kans tulossa käymään kesällä Suomen maalla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitoksia! :) Onhan noita kuvia tullut räpsittyä muutama vuosi jo, mutta vasta viime vuosina olen oikeasti perehtynyt uuden oppimiseen ja lukenut oppaita, tutoriaaleja yms. Mitä hienolla kameralla oikein tekee, jos sitä ei osaa käyttää?
   Jossain aiemmassa postauksessa varmaan kirosinkin jo tuota Saksan koulusysteemiä, että heinäkuuhun asti istun koulun penkillä, parin viikon päästä tulee suomalainen kaveri tänne mun luo pariksi viikoksi ja sen jälkeen varmaankin töitä ja yhdet festarit, elokuussa tulen sitten itse Suomeen Robsun kanssa vähän reiluksi pariksi viikoksi, kuten hyvän mielen haasteen ekasta kohdasta voikin päätellä. :) Ootan jo kovasti tota reissua, välillä hajoilee täällä noiden saksalaisten juttuihin niin kovaa, et tahtoo jo välillä "sivistyksen ja järjen" pariin. :DD

   Delete