16 June 2012

Keikkakuvapläjäys

VAROITUS! Kuvaoksennus tuloillaan!

Jessus kestikin tämän postauksen kanssa... Inspiraatio ja aikakin on ollut vähän kadoksissa näiden kuvailujuttujen kanssa, vaikka asiaan vaikutti paljon myös se, että muokkasin koko kuvalitanian väärin (lisäsin oman vesileiman, vaikka ei olisi saanut) niin uusiksi meni koko paskahomma. 2 kuukautta meni inspiraation saamisessa, mutta opinpahan virheestäni. :D Räyh.

Kaksi ensimmäistä Lady Metal - webzinelle kuvattua keikkaa ovat nyt siis tässä. Ensimmäisen klubin valaistus aiheutti enemmän tai vähemmän harmaita hiuksia, se ei nimittäin ollut sieltä aivan parhaimmasta päästä, eikä vanhemmalla varustuksellani paikasta olisi saanut varmasti mitään valokuvaa muistuttavaa. Olosuhteisiin nähden olen kuvasaldoon kuitenkin pääosin tyytyväinen, mitä nyt tuo tarkennus aina välillä sukkaa, kunnes älysin, että sitä manuaaliasetustakin voi käyttää sen sijaan, että antaa kameran valita aukon itse... Nooh, ensi kerralla. :D Illan esiintyjät olivat siis Apathie, Waldgeflüster ja Krater.

Apathie (myös 3 seuraavaa kuvaa)
Waldgeflüster (myös 3 seuraavaa kuvaa)
Krater (myös 3 seuraavaa kuvaa)
Tämä kyseinen ilta meni oikein mukavasti pikkuruisella underground-klubilla Lugaun tuppukylässä keskellä ei mitään. Aina ei underground-musiikki iske niin kovaa, mutta näistä bändeistä yllätyin positiivisesti. Ainakin viimeinen esiintyjä Krater vakuutti aggressiivisella jytällä ja laulajan jopa demonisella äänellä. Harmi vain, että siihen mennessä tuo klubi (vanha autotalli, kertoo jotain koosta) oli aivan tupaten täynnä ja meinasi kyllä oikeasti loppua happi kesken!

Toinen keikka ei sitten mennytkään aivan kuin elokuvissa. Joku tollo oli päättänyt ajaa kaidetta vasten ja polttaa autonsa, minkä johdosta seisoimme surullisen kuuluisassa saksalaisessa ruuhkassa tunnin. Ensimmäinen bändi ja puolet toisesta meni siinä sitten sivu suun, perkele. Joskus kaipaan suomalaista maantieliikennettä, kun näkökentässä ei ole mitään muuta suoran tien, pusikon ja bussipysäkkien lisäksi.
Vastoinkäymisistä huolimatta sain mukavan määrän kuvia illan viimeisestä esiintyjästä, The Vision Bleakistä. Ensimmäiset kuvat ovat Helrunarista, mitä niitäkin sain ihan onnistuneita.

Helrunar (myös 3 seuraavaa kuvaa)
The Vision Bleak (myös 4 seuraavaa kuvaa)

Kuten näkyy, valaistuskin oli tällä kertaa "vähän" parempi. :D Helrunarin keikasta kerkesin nähdä muutaman biisin lopusta ja oli vähän tylsä tulla kesken kaiken, kaiken lisäksi järjestäjä oli sössinyt jotain, ja soittoaika jäi odotettua lyhemmäksi, mistä kyllä sentään ilmoitettiin. Mut silti.. >:( Vika bändi The Vision Bleak onneks vetäs hyvän keikan loppuun niin ei aivan paskaa ja turhaa reissua tullut tehtyä. Musiikkia on vähän hankala luokitella mihinkään genreen, gootahtavalta metallilta se kuulostaa, joskin ei aivan perinteiseltä. He itse ilmeisestikin nimittävät musiikkiaan myös "kauhumetalliksi", mikä toisaalta kuvaa ehkä vähän paremmin. En itse kuulu goottimetallin ystäviin, mutta tämä kolahtaa joten ehkä sekin kertoo jotain. :)

Valokuvaussivuni onkin ollut viime aikoina hieman jäissä, joten oli aika saada vähän tätäkin hommaa aktivoitua. Suunnitelmissa on kääntää sivusto myös saksaksi, täällä kun nyt asun, eikä suomenkielistä paikallista yleisöä sattuneesta syystä juurikaan löydy. Jos joku ei muuten ole tähän mennessä sivulle vielä eksynyt, tästä pääsee. Sieltä löytää lisää näitäkin kuvia, kun eihän tässä läheskään kaikki ole. ;)

Mut jospa sitä lähtis tästä koneelta heittää yhdet treenit tangon kanssa. :) Päivitellyt näitä kuvahommia tälle päivälle ihan tarpeeksi. Sitten voisin leipoa vähän suklaakakkua, että varmasti ne vähätkin kulutetut kalorit tulee takas. ♥ Parempi plusmiinusnolla ku pelkkää miinusta.

4 comments:

 1. hei miten teet tohon banneriin ton sumennuksen että saat ton tekstin siihen ? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on periaatteessa ihan yksinkertanen, värjään ensin ton pohjavärin ja lisään kuvan siihen päälle kerroksena (layerina). Sit alan vaa kumittaa eri vahvuuksilla tota reunaa pois ja tsädääm. :D Alotan yleensä suuremmilla vahvuuksilla (100-70) ja siirryn koko ajan pienempään (60 -> 40 -> 20 -> 14..) ni siitä saa tommosen efektin sit. :)

   Delete
 2. noh.. saat joskus tehä mulle tommosen koska mun järki ei riitä... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toki voin koittaa tehdä, jos joskus vaikka lähetät jonku kuvan ja kerrot vähän, millasen tarkalleen haluut. :)

   Delete