15 September 2012

Hengissä takaisin

Suomen reissu oli ja meni, liian nopeasti taas, tietenkin. Täällä kotosalla Saksassa on taas pitänyt yrittää tottua, et suomella ei enää pärjääkään ja muutenkin taas "kotiutua" uusiksi. Ekat kaks päivää meni aika lailla maata viistäen, mutta elämä voitti kuitenkin loppujen lopuksi, kunhan taas tottui tähän meininkiin täällä.

Olen myös positiivisesti yllättynyt, että uusia lukijoitakin on ilmaantunut haudanhiljaisuuteni aikana. Suuret kiitokset siitä teille, toivottavasti viihdytte täällä höpötysteni parissa. :) Koitan nyt arjen alkaessa oikeesti petrata tämän päivitystahdin kanssa...

Kerron seuraavaksi hieman kuvien kera, mitä kaikkea tuli tehtyä reissulla. Sitä kaksi ja puoliviikkoista ei voi nimittäin kovin lomaksikaan kutsua. :DKävin mökkeilemässä. Saksassa olleiden superhelteiden sijaan tuntui tämä parikymmentäasteinen mukava sää aivan ihanalta. Suomessa ilmakin on jotenkin aivan erilaista, ei niin kosteaa ja nuhjuista. Ehtassa suomisaunassakin piti tietenkin käydä, järvipulahduksia unohtamatta. Sukulaisia käytiin myös moikkaamassa, kaikkia ei toki ehtinyt nähdä, vaikka kuinka olisi halunnut, mut kiireellä paikasta toiseen pinkomisestakaan ei loppusissaan saa kovinkaan paljoa irti.


Ulkosalla kuvasin parit kuvat serkun kanssa, hyvin näyttää hältä tuo nätti poseeraaminen luonnistuvan. :) Lotta kirjoittelee itsekin blogia, täällä saa käydä kurkkimassa.

Neuletakki Gina Tricot • Toppi Alchemy Gothic • Farkut Diesel • Kaulakoru tuliainen Tanskasta
Lätkästään nyt tämä omakin pärstä tähän, kun en turhan usein näitä päivän asu-juttuja postaile. :D

Kuva
Kävin nykytanssiesityksessä. Visiitilleni sattuivat juuri sopivasti Helsingin jokavuotiset juhlaviikot, jotka tarjosivat monenlaista ohjelmaa kulttuurinnälkäisille. Taiteiden yö olisi myös kiinnostanut, vaan aikataulu oli sen verran tiukka, että oli pakko ottaa se ilta rauhallisemmin, vaikka sielläkin oli monenmoista ohjelmaa, joihin olisin kovin mieluusti osallistunut. Eipä ois aika varmaan riittänyt kaikkiin niihinkään ohjelmanumeroihin. :D Itse esitys oli mielestäni näyttävä ja taidokas, untuvikkona ja Danten tarinaa (josta esitys on saanut inspiraationsa) tuntematta on vaikea lähteä vertailemaan, miten hyvä tämä itse esityksenä on, mutta itse ainakin unohdin ajan täydellisesti ammattitanssia ja yllättäviä juonenkäänteitä seuraten. Dramatiikkaa ja huumoria ei jäänyt puuttumaan, ja jopa satelevia kultahippuja, taskulamppuja ja sähkökitaroita mahtui tähän palettiin mukaan. Viimeisessä tanssinumerossa soinut metallihtava biisi oli jännä lopetus, ja tottakai minun makuuni. ;)

Kuva
Kokeilin jotain muutakin kahvilaa kuin Robert's Coffeeta ja kumppaneita. Tuon esityksen jälkeen suuntasimme ystäväni Tanjan kanssa oopperatalon lähikuppilaan Café Tin Tin Tangoon, ja oli kyllä positiivinen yllättäjä! Kriteereinä oli tosiaan, että paikka löytyy mahdollisimman läheltä, ettei mene niihin siirtymisiin turhan paljon aikaa, joten Töölön kuppilat menivät sitten syyniin ja onneksi päädyimme tänne. Olohuonemainen retrotunnelma iski välittömästi ja tänne tullaan kyllä uudestaan kun kyetään. Plussaa myös paikan monipuolisuudesta, tänne voi nimittäin tulla aamupalalle, lounaalle, iltaisin parille, saunaan ja ilmeisesti jopa pesemään pyykkiänsä. :) Kahviloista mainittakoon vielä Forumin (helvetin kallis) hipstereiden ja bisnesmiesten ja -naisten suosiossa oleva Fazer Café ja Kahvila Lauri Lohjan keskustassa. Viimeisin on hinta-laatusuhteeltaan kyllä aivan loistava, kaunis klassinen kahvila, jonne kyllä kannattaa eksyä, jos Lohjalla pitää poiketa tai joku lukijoista siellä asuu. Se mustikkapiirakka.... ♥


Näin ystäviä, kavereita, tuttuja, lisää sukulaisia, tietenkin. Kävin lukioaikaisten kavereiden kanssa piknikillä Espalla, mahtava kuva eväistä riittäköön tällä kertaa, kun ihmiset eivät välttämättä arvostaisi blogijulkisuutta. Muiden kavereiden kanssa tuli myös shoppailtua, istuttua iltaa, käytyä ensimmäistä kertaa Helsingin oopperatalossa ja ennen kaikkea juteltua pitkästä aikaa. Sukulaisia taasen näin mun ja Roban kihlajaisjuhlissa (kiitokset perheelle järjestämisestä ja vaivannäöstä!), taas tuli törmättyä yhteen kulttuurieroon, sillä Saksassa ei juhlisteta kihlajaisia lainkaan, puhumattakaan siitä että jaeltaisiin lahjoja. :D Ei kyllä ilmeisesti Suomessakaan joka paikassa, ne on nää maalaiset sukujuuret, joille kaikki kissanristiäiset on yhtä kuin suuret bileet. Lahjojakin saatiin melkeinpä liian paljon, hieman sai pähkäillä, miten ihmeessä kaikki saadaan lennätettyä Saksaan, mutta menihän ne sitten kuitenkin painorajaa hipoen. Kiitos kaikille, ketkä olivat mukana ja muutoin onnittelivat. :) Muutenkin kiitos kaikille seuralaisille mahtavan, joskin liian lyhyen reissuni aikana. Oli aivan mahtavaa nähdä taas perhettä ja kavereita, jouluna uusiksi!

Ps. Irtisanouduin viimein mun paskatyöstä. ♥

2 comments:

  1. meiti jäätävä läski tossa paidassa :D herranpieksut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pyh ja pah, musta just hyvä kuva. :) Kyllä sitä näkee kokonaiskuvasta, ettet mikää läski oo ja noi paidat on tietty vähä tommosia. :D

      Delete