15 January 2013

How was the year 2012, how shall the new one be

Vuosi vaihtui, ja Saksaan palattuani kävi karu tipahdus arkeen. Täällä kun nuo lukuvuodet menevät vähän ristiin suomalaisten kanssa (ovat nimiensäkin mukaisesti talvi- ja kesälukukausi), niin sehän tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että tammikuun lopussa pitäisi rykäistä kuutisen koetta, joihin pitäisi nyt lukea. Motivaatiokin olisi jopa semikorkea, mutta missä se rautainen itsekuri ja tarmo...

Ennen kuin unohdan, aivan mahtavaa ja räiskyvää uutta vuotta teille lukijoillekin! Toivon mukaan teidänkin pyhänne ja lomapäivänne olivat onnistuneita ja saitte ladattua virtaa tulevalle vuodelle. Oma lomani ylitti odotukseni, vaikka muutamat suunnitelmat jouduinkin jättämään pois ajanpuutteen ja huonon ajosään vuoksi, mutta onneksi on uudet liput varattuna jo maaliskuulle! Vietin siis ihanan joulun perheeni kanssa, lahjoja sain totuttua vähemmän mutta sitäkin mieluisempia. En mulla oikeastaan ollut toiveitakaan, ja jos olikin niin ei niin kalliita juttuja olis edes kehdannut toivoa... haha. Piirtopöydän toivoin ja sain, nyt ei tarvitse ranne solmussa enää muokata niitä 50 kuvan pläjäyksiä. :) Muutoin sain mm. kosmetiikkaa, lahjakortin kahdelle kolmen ruokalajin illalliselle (tämän käytinkin jo), kuvakehykset, teetä, pyjaman, Game of Thrones-bluray-boksin, keittokirjan, koruja, villasukkia ja suklaata, onneksi tosin vähemmän, mitä yleensä. Uusi vuosi vaihtui tällä kertaa Tampereella hyvässä seurassa, että ei voi muuta sanoa, kuin että hyvin vietetty loma! Ehkä just siksikin koti-ikävä iski takaisin tullessa kovemmin kuin koskaan aiemmin. Puoli viikkoa vaan angstasin, miten täällä ei ole lunta ja vaan sataa, oon unohtanut koko saksan kielen ja kaikki muukin on sieltä nahkahaitarista itsestään.

Seuraavaksi voisin koostaa hieman kulunutta vuotta 2012, mitä kaikkea tulikaan tehtyä ja koettua.

   Sairastin heti vuoden alkuun elämäni hirveimmän flunssan poskiontelontulehduksineen, joka kesti kaikkineen n. 3 viikkoa. Tässä kunnossa mun piti lentää Suomesta tänne kotiin. :) Sitä korvakipua en unohda ikinä.
  Menetin toisenkin pappani.
  Kävin äänestämässä presidenttiä Berliinissä Suomen suurlähetystössä ja pelkäsin henkeni edessä autossa paluumatkalla, joka paahtoi kahtasataa takaisin.
  Tienasin rahaa tulkkaamalla, istumalla uimahallin kassalla ja myymällä L'Occitanen kosmetiikkaa.
  Kuvasin pari keikkaa, mutta silti liian vähän. Muutenkin tuli kuvattua aivan hävyttömän vähän tänä vuonna. :C
  Katsoin läpi lapsuuden lempparisarjani Siskoni on noita.
  Mua vitutti.
  Läpäisin saksan kielidiplomin parhaimmalla arvosanalla.
  Aloitin tankotanssin ja sille tielle jäin. Suoritin siitä myös tanssisertifikaatin. Mukaan mahtui vielä saleilua ja zumbaa.
  Kävin Ragnarök-festareilla ja kaksilla keskiaikamarkkinoilla, aivan liian vähän siis. :D
  Hankin marsulleni marsukaverin.
  Menin kihloihin.
  Opiskelin latinaa.
  Kävin nykytanssiesityksessä.
  Pidin hullunhauskat Halloween-bileet.
  Lohdutin ystävää.
  Sain uusia musatuttavuuksia, parhaimpana niistä mainittakoon Kuolemanlaakso.
  Aloitin taidehistorian ja venäjän opinnot.

Ja mitä odotan tai olen luvannut vuodelle 2013?

  Koitan ottaa vähän rennommin ja hyväksyä sen tosiasian, että kaikkiin projekteihin en vain ehdi mukaan.
 ...Samaan aikaan pitäisi opiskella vähän ahkerammin. Viime syksy ei mennyt aivan niin ahkerissa merkeissä kuin olisin toivonut.
Harrastan vielä vähän enemmän liikuntaa, varsinkin tankokotitreenejä, jotta kehittyisinkin johonkin suuntaan.
 Teen arjen pieniä hyviä tekoja niin paljon kuin mahdollista. Tämän lupauksen kanssa itse asiassa jo aloitinkin, vaihdoin vihreään (ja jopa halvempaan, kuin edellinen) sähköön ja rupesin tiikerin lahjoittajakummiksi WWF:n kautta. Lisäksi aion tästä lähtien ostaa ainakin sen vähäisen lihan, mitä nyt syön, luomuna. Tuli taas katsottua vähän dokkareita, ja musta on järkyttävää, miten halpa eläimen henki on nykyään, kun ei se omistajakaan saa siitä oikeastaan yhtään takaisin. Sitten niitä vielä jalostetaan äärimmilleen ja pidetään huonoissa oloissa... Eli mielelläni maksan siitä luomusta vähän enemmän.
 Käyn enemmän festareilla ja keikoilla, kuvaan ja bloggaan enemmän. Pyrin myös uudistamaan blogin ilmettä hieman tässä ihan lähiakoina. ;)
  Suoristan hampaani tämän vuoden aikana.

...mistä tulikin mieleeni, että pitäis lähteä apteekkiin ostaa suuvettä. Kaikki neljä viisaudenhammasta läks tänään samalla kertaa, ja operaatio menikin melko sutjakkaasti, onneksi, kaikista saatanallisinta koko hommassa olikin ne puudutuspiikit, joita tökittiin peräjälkeen... Lääkäriki aina välissä varmisteli, että oonko ok, varmaan näki, miten väri valahti kasvoilta ja hengitys nopeutui kun piikkejä heiluteltiin siinä silmien edessä moneen otteeseen. :D Vaan eipä tarvi enää koskaan kestää piikkejä ikenissä enää. Enkä saanut ilmeisesti edes hermovaurioita tai niitä muita mukavia komplikaatioita, victory. Jospa saisin jo yhden vauvanruokasoseen alas, kun tuun sieltä apteekista.

2 comments:

  1. Ihanaa Ida ku oot takas <3 (: Meinasin jo kysellä facebookissakin että ootko mennyt johonki hyväänkin piiloon :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva tietää, että joku odotteleekin näitä mun höpötyksiä. :) ♥ Eli piilosta palattu, ja nyt alkais blogin pieni uudistamisprojekti ja suunnittelu... :D

      Delete