2 January 2014

2013 paketissa & vuoden 2014 näkymiä

Viime kuukaudet ovatkin olleet niin hiljaisia täällä, että voisin sitä hieman raottaa näin perinteisen vuosipostauksen kautta. Tällä kertaa uuden vuoden juhlinnat menivät vähän rauhallisemmin kuin yleensä, mutta ihan kiva vaihteeksi näinkin stressaavan joulukuun vastapainoksi. :) Tulevia uudistuksia en ole unohtanut - oon yrittänyt uutta banneria saada kasaan mutta huonoin tuloksin, eikä noin muutoin ole ollut liiemmin aikaakaan, ikävä kyllä.. Mutta näistä lisää tuossa alempana.


1. Kuka oli paras uusi tuttavuus?
- Taisin niitäkin saada jopa muutaman tänä vuonna! Pari kivaa koulukaveria sain ja tapasin myös pari päivää takaperin blogituttuni Danielan zumban merkeissä. :) 

2. Oletko tehnyt jotain sellaista, mitä et ole ennen tehnyt?
- Näin yhtäkkiä tulee aika vähän mieleen, ainakin WGT-festareilla kävin kuvaamassa ensimmäistä kertaa kuten myös Nosturissa MetalOrgyissa. Näin Turmion Kätilöt ensimmäistä kertaa, aloitin kauppisopinnot, koin ensimmäistä kertaa tulvan.. Ai niin ja ostin ekan oman auton ja muutin Saksan sisällä!

3. Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?
- Kyllä vaan edelleen. :)

4. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta.
- WGT ja keikat muutenkin, muutto isompaan ihanaan asuntoon, kesä ja kivat hetket ja reissut ihanien ihmisten kanssa. :) 

5. Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?
- Noup. Yhteen tyyppiin kyllä lopetin yhteydenpidon, mutten häntä alunperinkään ystäväksi lukenut.

6. Oletko muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana?
- Oon tullut ehkä jonkin verran taas tietoisemmaksi omista kyvyistä ja rajoistani sekä luonteesta yleensä. Se on vapauttanut ja opettanut olemaan itselleen armollisempi.

7. Oletko oppinut uusia taitoja?
- Öööhm, en nyt ehkä varsinaisesti. Toki jonkin verran on tullu uutta tietoa koulussa ja oon opetellut opiskelemaan hieman kurinalaisemmin.

8. Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana?
- Noup.

9. Oletko ollut elokuvissa yksin tämän vuoden aikana?
- En oo ollut edelleenkään, ehkä ens vuonna testaan. :D

10. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?
- No en ole, harmi kyllä! Katsotaan, saisko nyt uuden vuoden kunniaksi aikaan, piikkikammosta huolimatta!

11. Synnyttikö kukaan läheisesi? 
- Ei kukaan välittömässä tuttavapiirissä, mut pari raskautta tuli tietoon ja toisen laskettu aika on ihan näinä päivänä! Jännää. :)

12. Kuoliko kukaan läheisesi?
- Valitettavasti kyllä, tosin odotetusti.

13. Missä maissa kävit?
- Ihan Suomen ja Saksan väliä reissatessa on menny koko vuosi.

14. Mitä haluaisit vuodelta 2014 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2013? 
- Moniakin asioita. Vuosi 2013 oli tavoitteiden osalta itselleni vähän pettymysten vuosi, koska niin moni lupaus ja tavoite jäi toteuttamatta milloin minkäkin (tyhmän) syyn takia, kuten mukakiire, laiskuus tai muu saamattomuus. Vuonna 2014 haluisin treenata vuoden 2015 tanssikoulun cupiin, kuvata enemmän keikkoja ja muutakin, lävärin tai tatskan, käydä edes 

15. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2013?
- Nyt yhtäkkiä tulee mieleen WGT-päivämäärä.

16. Vuoden suurin saavutuksesi?
- Opiskelupaikan saanti ja muutto Saksan sisällä oli myöskin melkoinen saavutus...

17. ... ja suurin epäonnistuminen?
- Kaikenlainen saamattomuus ja asioiden lykkääminen.

18. Kärsitkö vammoista?
- Enpä tainnut.. Jotain pieniä haavereita nyt aina sattuu, mut mitään kovin mullistavaa ei tainnut tapahtua sillä saralla. :D

19. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
- Uusi kirjahylly on ainakin yksi parhaimmista. ♥ Kuvaa tulossa. ;)

20. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta/aiheutti ahdistusta?
- Roban varmaan vähän molempia, enimmäkseen kuitenkin kiitosta, kuten myös perhe ja ystävät. :) Ärsytystä aiheutti myös eräs tuttava, johon ei kaikeksi onneksi tarvitse olla enää yhteydessä.

21. Mistä innostuit eniten?
- Nykytanssista, lukemisesta, sisustamisesta, Supernatural-tv-sarjasta sekä itsensä kuuntelemisesta.

22. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?
- Varmaan aika samoissa tunnelmissa mennään, eli ihan onnellinen olen, jossain mielessä ehkä onnellisempikin vaikkakin stressaantuneempi. 

23. ...lihavampi vai laihempi?
- On valitettavasti noiden vikojen kiireisten kuukausien takia varmaan vähän enemmän lihaa luiden päällä kuin normaalisti. >_>

24. ...rikkaampi vai köyhempi?
- Vaikee sanoo, vähän köyhempi ehkä mutten paljoa.

25. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän/vähemmän?
- Tämä saattoi tulla ilmikin jo jossain vaiheessa, mutta enemmän olisin kyllä voinut tankoilla ja muutenkin urheilla, käydä keikoilla, kuvata ja blogata, vähemmän olisin voinut harrastaa turhaa dataamista ja laiskottelua, stressaamista ja kassalla istumista, vaikka sitä nyt valitettavasti henkensä pitimiksi joutuu tekemään. -_-

26. Rakastuitko tänä vuonna?
- En kehenkään uuteen osapuoleen. ^^

27. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?
- Ylempänä tulikin Supernatural ilmi, muita suosikkeja olivat True Blood ja The Walking Dead.

28. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?
- En vihaan ketään tiettyä, kyllä noi uutisten eläinrääkkäjät sun muut niljakkeet sai veren tosin kiehahtamaan.

29. Mikä oli paras lukemasi kirja?
- The Happiness Project vaikutti muhun tosi paljon. Toinen hyvä oli Kaari Utrion Sunneva.

30. ...entä musiikillinen löytö?
- Leather Strip, Fear of Domination plus monet muut. 2013 oli musiikillisesti melkoinen löytöjen vuosi. ^^

31. Mitä halusit ja sait?
- Ihanan asunnon Robsun kanssa ja sinne hyvät puitteet tankoilukotitreenaukselle, opiskelu- ja työpaikan.

32. Mitä halusit, muttet saanut?
- Hmmh... Uusi kamera. :C Säästötoimenpiteet on kylläkin käynnissä!

33. Mitä teit syntymäpäivänäsi?
- Pidin pienet pippalot iskän luona Helsingissä, pelattiin korttia ja osa lähti siitä sitten jatkoille, ei mitään sen kummempaa tai suurempa. :)

34. Ketä kaipasit?
- Robaa ei oikeastaan tarvinnut kaivata juurikaan tällä kertaa, koska oltiin tiiviisti yhdessä alkuvuodesta muutenkin ja syksyllä muutettiin yhteen. Perhettä ja suomalaisia ystäviä kaipasinkin tällä kertaa ehkä eniten.

35. Mikä sai sinut pysymään järjissäsi?
- Vapaahetket yksin kiireisen arjen keskellä, ilman niitä ei pää kestäisi.

36. Miten kuvailisit vaatemuotiasi vuonna 2013?
- Ehkä aavistuksen verran sain sitä toivottua mielenkiintoa tyyliin, mutta edelleen mukavuudenhalu ja käytännöllisyys olivat ehkä vähän liiankin dominoivia.. Joissakin tilanteissa se on toki hyvästä, mutta kyllä vähän useammin olisi voinut panostaa. :D

37. Kerro elämänohje, jonka opit vuonna 2013.
- Opin paljonkin, mutta kaikista tärkein on ehdottomasti tämä: Arvoikkain vara on aika, käytä se siis sellaisiin asioihin, joilla on merkitystä vielä vuodenkin päästä.

Kuten ylempänä asia tulikin ilmi, vuosi 2013 oli lupausten pitämisen kannalta melkoinen feilausvuosi. Täältähän voitte lukea tavoitteet tälle vuodelle, ja ainoastaan pari niistä oikeasti toteutui, muut meni kyllä enemmän tai vähemmän mönkään tai unohtuivat melko äkkiä alkuinnostuksen jälkeen. Tajusinkin, että just siinä piilee mun suurin heikkous: tehdä asioita pitkään samalla intensiteetillä ja innolla ilman varsinaista päämäärää, asioita, jotka on luonteeltaan semmoisia ikuisuusprojekteja. Motivaatio yksinkertaisesti vain loppuu, ellen tiedä, että tulen saavuttamaan jonkinlaisen päämäärän ja näen työni tulokset, ja tämä heijastuu oikeastaan ihan jokaiselle elämän osa-alueelleni. Loppusyksystä minulla vain välähti, ettei homma voi jatkua näin, ja rupesin tarmokkaasti lyhentämään pitkää tehtävälistaani ja siellä välttelemiäni juttuja. Yksi näistä tehtävistä taisi kustantaa minulle hurjat kolme varttia, ja silti hommaa piti vältellä yli vuosi... Eihän se niin vaikeaa ollutkaan, kunhan vain tarttuu toimeen ja pääsee tekemisen meininkiin.

Päätin siis tehdä tälle vuodelle yhden ainoan uuden vuoden lupauksen: Muodosta välietappeja. Älä haukkaa liian isoa palaa kerrallaan, vaan pilko tavoite pieniksi paloiksi ja konkretisoi itsellesi vaikeasti hahmotettavat ja abstraktit päämäärät. Tämä pitää sisällään kaikki muutkin lupaukset ja otan tämän ihan tosissaan asiakseni, en halua, että se jää pelkäksi sanahelinäksi, kuten muut tyhjänpäiväiset "lupaukset". Ensi vuonna sitten katsotaan, miten hyvin piti!

Niin ja no, jatkuvasta myöhästelystä olisi myös hyvä päästä eroon ja unirytmiä pitäs vähän säännöllistää normaali-ihmisen aikaan.. :DNäihin tunnelmiin
ihanaa ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille lukijoilleni! ♥

Ps. Kun olisikin noin luminen talvi, vaan kun ei... Kuvat siis viime vuoden satoa.

No comments:

Post a Comment