12 October 2014

VISKI

Kuva

Kyllä, yllä olevassa kuvassa näkyy VISKIä, tuota kaiken pahan lähdettä ja juurta, ja pelkkä kuva itsessään saa tietenkin jokaisen sitä kohti vilkaisevankin himoitsemaan VISKIä niin paljon, että kehittää siitä aivan varmasti itselleen vielä alkoholiongelman. Tämän älyvapaan mainontakiellon vuoksi rakas Aluehallintovirastomme (ah miten ihanan ympäripyöreä nimi) kielsi kahden yksityisen bloggaajan blogeista sanan VISKI, sillä se mainosti liikaa tulevaa OlutExpoa, jonka senkin nimestä sana VISKI oli poistettava. Muuten ei heruisi anniskelulupia.
Koska minulla on järkeni ja käsitys kohtuudesta vielä tallella ja niin on varmasti lähes jokaisella lukijallani ja kanssaeläjällänikin, teen nyt kuitenkin pienen VISKIpostauksen, vaikka allekirjoittaneelle ei VISKI maistukaan. Ei vaikka miten joku hokisi sanaa VISKI blogissaan tai näkisin VISKImainoksen jokaisella bussipysäkillä. Mm. Radeberg-, Warsteiner- ja Jägermeister-mainokset, jopa erilaiset tupakkamainokset (hyiiiiii!) hyppivät silmilleni taukoamatta nykyisessä asuinmaassani, mutta ihan yhtä hyvältä tai pahalta ne maistuvat sen mainoksen näkemisen jälkeenkin. Tiedostan paremmin kuin hyvin, että mainonnan tarkoitus on vaikuttaa ihmisten ostokäyttäytymiseen, mutta paljon suurempi vaikutus tulevaan alkoholinkäyttöön on joka tapauksessa kodin asennekasvatuksella eikä kaiken kieltämisellä. Eikä näy täällä kuulkaas edes spurguja, nistejä tai ryyppääviä teinejä kaduilla kaikesta mainonnasta huolimatta, ei edes niitä VISKIä ryyppääviä! Pussikaljoittelun tai -viskeilyn sijaan nautin VISKIni, tai nauttisin jos kyseistä litkua joisin, muiden ihmisten tapaan mukavassa seurassa kotibileissä inhimilliseen hintaan ruokakaupan hyllystä ostetusta pullosta tai jossain kodikkaassa kuppilassa. Niissäkin törmään hyvin harvoin örveltäjiin, vaikka he hieman VISKIä olisivat nauttineetkin.
Jos vielä ruoditaan tuota kyseistä VISKImerkkiä, jonka kuvankin tähän valitsin, niin mitäs niille lukuisille naikkosille ja miekkosille, jotka julkeavat kantaa kyseistä etikettiä vieläpä moninkertaiseksi suurennettuna T-PAIDASSAAN, tulisi tehdä? Hehän ovat kuin käveleviä mainoskylttejä ja levittävät täten VISKIn turmiollisuutta ympäriinsä ihan ilman näitä blogipostauksiakin.

Mä en ihan oikeasti kestä. Miksi tällaista pelleilyä kustannetaan yhteisistä, ilmeisen niukoista verovaroista? Suomessa on ehkä tähänastisen historian pahin taantuma ja ainoat epäkohdat, joihin oikeasti viitsitään tarttua, ovat tätä tasoa? Ei jumankautsi. Vihervassareiden aivopierut vol. 666. Älkääkä sitten vaan äänestäkö niitä ensi vaaleissa. Koko alkoholilainsäädäntö tarvis täyspäivityksen tähän päivään, sen lisäksi tuossa kajottiin vieläpä sananvapauteen. Nyt äly hoi. Mitäs jos aloitettaisiin vaikka siitä, että tehtäisiin suomalaisen pienyrittäjän elämästä helpompaa -> kasvatettaisiin työllisyyttä -> verotuloja -> vähemmän työttömyys- ja muita tukia -> tadaa?

Ja homman taustahan on tämä: http://www.hs.fi/kotimaa/a1412992673442?ref=hs-top4-1Long story short: WHISKEY!! (Dumb Finnish alcohol laws. Don't ask. Arrrgh.)

No comments:

Post a Comment