2 January 2015

2014

♫ Vivaldi - La stravaganza, 1. Allegro

Sorry, only in Finnish!

Näin uuden vuoden alkuun on hyvä hieman kelata taaksepäin kuluneen vuoden tapahtumiin, fiilistellä ja ottaa myös opikseen. Aloitan perinteisellä vuosipostauksella, ja lopussa avaan vuoden kohokohtia vähän tarkemmin.

1. Kuka oli paras uusi tuttavuus?
- Festareilta kertyi tänä vuonna paljon uusia mukavia tuttuja, kuten myös kuvailuhommista. Lisäksi tutustuin Hannelen ystävään Katriin.

2. Oletko tehnyt jotain sellaista, mitä et ole ennen tehnyt?
- Paljonkin... :D Kävin parilla festareilla ensimmäistä kertaa, road tripillä..

3. Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?
- Kyllä vaan edelleen. :)

4. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta.
- Keikat ja festarit nyt aina kuuluu vuoden kohokohtiin. Saksan roadtrip oli myös mahtava kokemus, onnistumiset tangolla keikkuessa, mökkeilyt, kavereiden ja muiden ihanien ihmisten näkemiset, rauhalliset koti-illat Robsun viekussa, teatterijutut Tanjan kanssa.. Meidän Halloween-bileet olivat myös harvinaisen onnistuneet tänä vuonna!

Helsingin Juhlaviikot ja nykytanssia ihanan Tanjan kanssa ♥

5. Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?
- En.

6. Oletko muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana?
- Olen minä varmaan vuodessa taas vähän aikuistunut ja oppinut ehkä himpun verran kärsivällisemmäksi ja pitkäjänteisemmäksi.

7. Oletko oppinut uusia taitoja?
- Joo! Osaan viimein seistä käsillä. :D Tangolla olisi varmaan mennyt tänä vuonna paljon lujempaakin, ellen olisi ollut koko ajan kipeänä. :< Murr. Olen toivottavasti myös parantunut hieman kuvaamisessa ja malleilussa sekä oppinut jotain taas koulussa. Ai niin ja opin tekemään smoky eye-meikin, oon tähän mennessä ollut aivan käsi luomivärien kanssa.

8. Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana?
- En mä edelleenkään ole niin pahis.

9. Oletko ollut elokuvissa yksin tämän vuoden aikana?
- No en! Festareilla ja keikoilla kyllä senkin edestä. :D Millonkohan muistan testata leffaakin..

Täällä humpattin Souldrainerin tahtiin! Ja mä näytän tapani mukaan mursulta.

10. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?
- En ole, olisin hankkinut lävistyksen, mutta hampaiden oikominen estää sen toistaiseksi.

11. Synnyttikö kukaan läheisesi? 
- Joo, kaksikin! :)

12. Kuoliko kukaan läheisesi?
- Ei.

13. Missä maissa kävit?
- Suomen ja Saksan lisäksi eksyttiin peräti Tsekkeihinkin asti tänä vuonna.

Tässä ollaan Tsekeissä keikalla ja kenenkäs muun kuin Stam1nan! Miks nää yhteiskuvat ei ikinä onnistu..

14. Mitä haluaisit vuodelta 2015 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2014? 
- Se tatuointi tai lävistys kaihertaa... Ens vuonna pitää kehitellä jotain kuvaa ja etsiä sopiva taituri sitä hakkaamaan. :) Vielä enemmän tankotreeniä, parempia arvosanoja koulussa..

15. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2014?
- Hmmmmh. Vaikea sanoa, festaripäivämäärät ja vuosipäivä. :)

16. Vuoden suurin saavutuksesi?
- Hmmh, töiden lopettamisen jälkeen opiskelumotivaatio on ollut aivan huipussaan kun siellä koulussa jaksaa käydäkin, niin se on ollut ihan hyvä saavutus. Treenasin myös enemmän tangolla ja muutenkin itsekuri on pitänyt ihan hyvin. Aloitin hampaiden oikomishoidon! :)

17. ... ja suurin epäonnistuminen?
- Vaikea sanoa... Sairastelin paljon kaiken maailman flunssia, mikä on hidastanut tavoitteiden toteutumista.

18. Kärsitkö vammoista?
- Enpä minä ihon vammailuja kummempia vammoja kärsinyt. Ja niitä flunssia. :D Vuoden viimeisenä päivänä tosin teloin peukaloni rinteessä, kun leuka viisti maata pitkin muutamankin kerran...

19. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
- Roban äiti osti meille eteiseen siivouskaapin, joka tuli todella tarpeeseen. Ja se uus kamera viimein, gotta love my Canon EOS 70D ♥

20. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta/aiheutti ahdistusta?
- Kiitosta saa Roba, ystävät ja perhe, sekä eräs WFF:n mahtava naisjärkkäri! Ahdistusta aiheutti WFF:n muut järkkärit, kun kukaan ei tuntunut tietävän, mistä mun piti hakea mun lehdistöpassi...

21. Mistä innostuit eniten?
- Festareista, joita olen aiemmin hieman vierastanut telttailun ja muun askeettisuuden vuoksi, mutta viime vuoden aikana pääsin niidenkin makuun. :) Keikkailusta muutenkin, tankoilusta, nykytanssista, keikkakuvauksesta, opiskelusta, bloggaamisesta, laskettelusta, uudesta musasta... Vaikka mistä!

22. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?
- Tsiljoona kertaa onnellisempi!! :) Nyt pyyhkii hyvin. ^_^

23. ...lihavampi vai laihempi?
- Lihavampi.... :D Kuka nyt ei joulun jälkeen olis.

24. ...rikkaampi vai köyhempi?
- Vähän köyhempi, mutta ei se haittaa. :3

25. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän/vähemmän?
- Olisin voinut treenata vielä hieman enemmän ja jatkaa ompeluprojekteja vähän ahkerammin. Vähemmän oisin voinut kyllä sairastaa, pelkästään lokakuusta joulukuuhun sairastin kolme flunssaa, viimeisimmän jouluaattona ja se tuntuukin olevan sitkeää sorttia, kun jälkimainingit on vieläkin vähän päällä. :(

26. Rakastuitko tänä vuonna?
- En rakastunut, mutta ehkä vähän ihastuin, mutta siitä selvittiin.

27. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?
- The Walking Dead, Game of Thrones, Supernaturalia taidettiin myös katsoa ja viimeinen True Blood-kausi.

28. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?
- En mä varsinaisesti vihaa ketään. Mulla on parempaakin tekemistä, johon suunnata energia. :)

29. Mikä oli paras lukemasi kirja?
- Hävettävän vähän ehdin lukea muita kun kouluun liittyviä kirjoja viime vuonna.. Quiet - The Power of the Introverts in a World That Can't Stop Talking taisi olla oikeasti ainoa kirja, jonka luin, mutta hyvä se kyllä oli. Ymmärrän itseäni taas hieman paremmin.

30. ...entä musiikillinen löytö?
- Näitä on paljon niin kuin joka vuosi. :D Machine Head, Decapitatedin löysin uudestaan vuosien jälkeen, Rob Zombie, All Them Witches, Souldrainer, Inquisition, The Crüxshadows, Orphaned Land, Die Antwoord, Crow Black Sky, näiden lisäksi sitten muutamia klassisia säveltäjiä.. Ens vuonna sitten taas tuplataan tuo määrä.

31. Mitä halusit ja sait?
- Uuden kameran♥, omaa aikaa, pääsin kuvauksiin, toimittajan pestin Kaaoszinella.. Monia juttuja!

32. Mitä halusit, muttet saanut?
- Sitä lävistystä tai tatuointia :<

33. Mitä teit syntymäpäivänäsi?
- Mä en nyt rehellisesti sanottuna muista yhtään. :D Käytiin vissii Roban kanssa syömässä jotain, kun taisin sillon Saksassa olla.
Edit: Piti ihan kalenterista tarkistaa, mitä tein, niin nähtävästi olen ollut töissä, se oli vielä perjantai... :D Että niin hurjaa menoa. Viikonloppuna sitten oli syöminkejä ja juominkeja.

34. Ketä kaipasit?
- Ei mun tarvinnut varsinaisesti kaivata ketään tänä vuonna, Suomesta ystäviä ja perhettä ehkä jonkin verran niin kuin viime vuonnakin.

35. Mikä sai sinut pysymään järjissäsi?
- Kassatyön lopettaminen syyskuussa. :D Elämänlaatu ja -ilo on noussut rytinällä sen jälkeen. Myöskin Roban ja perheen tuki päätöksissäni ja päähänpistoissani on ollut todella mahtavaa.

36. Miten kuvailisit vaatemuotiasi vuonna 2014?
- Kyllä se taas aavistuksen parani siitä tylsästä arkityylistä. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. :)

37. Kerro elämänohje, jonka opit vuonna 2014.
- Niin perusohje kuin että asiat järjestyy, kun ei liikaa stressaa. Oon normaalisti aivan järkyttävä stressipallo ja ajattelen asioita liikaa, mutta huomista ei todellakaan kannata stressata ennen kuin vasta sitten huomenna. :)

Marraskuussa käväsin myös linssin toisella puolella. Kuva © Heimwege Fotografie

Ylipäätään vuosi 2014 oli edeltäjäänsä paljon onnistuneempi, mitä tulee asettamiini tavoitteisiin ja niiden toteuttamiseen. Mitään järjettömän mullistavaa ei sinänsä tapahtunut, koulu ja arki jatkui samaa rataa, mutta jokainen tavoitteeni otti pienen mutta merkittävän askeleen eteenpäin - aloitin taas malleilun, kävin kuvaamassa monet festarit ja keikat, aktivoin taas blogini ja innostuin bloggaamisesta, kehityin tankotanssissa melko nopeaa vauhtia lähtötasoon nähden, näin muun muassa. Erityismaininnan saavat The Birthday Massacre'n, Kuolemanlaakson, Souldrainerin, Stam1nan ja Rimfrostin loistavat keikat! Koitan myös aktivoitua ja kirjoittaa jatkossa keikoista hieman myös tänne blogin puolelle. Ainakin festareista julkaistaan tavan mukaan myös viralliset keikkaraportit Kaaoszinella, joten kesäisinkin kannattaa pysyä kuulolla. ;)

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta! Toivottavasti tuleva 2015 on yhtä kuvausten, teatterin, keikkailun, tankoilun, tanssin ja bloggaamisen täyteinen! Helmikuun alussa paljastuu myös, pääsenkö toteuttamaan taas yhtä tavoitettani ja unelmaani... :) Toivotaan parasta!

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoilleni! ♥

4 comments:

 1. Onpa kiva kooste viime vuodesta, perusteellinen ja kivoja tapahtumia on kyllä ollut! :) Toivottavasti tämä vuosi on entistäkin parempi ja mie pidän ainakin peukkuja, että pääset toteuttamaan tuota lopussa mainitsemaasi unelmaasi! ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukava kuulla! :) Tosiaan, todella tapahtumarikas ja hieno vuosi takana, ja toivotaan että tänä vuonna päästään taas lähemmäksi tavoitteita. En vielä halua kauheasti kuuluttaa tuota viimeistä juttua, kun vielä mikään ei ole varmaa, mutta 9.2. mennessä sekin selviää! Kiitos tsempistä, toivotaan että homma onnistuu! ^^

   Delete
 2. Käyhän kurkkaamassa: http://kuukynnet.blogspot.fi/2015/03/liebster-award.html :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos haastesta! Mäpäs tekasen tuon. :)

   Delete